Újságcikkek
Díjaink
Fotó galéria
Videó tár
Linkek
 

 

Forrás: Világgazdaság 2010.10.07

Elismerés a Portolannak


Komplex nemzetközi és belföldi logisztikai szolgáltatás


  Az ISD PORTOLAN Szállítmányozási Kft. a cégnél folyó színvonalas munka elismeréseként a közelmúltban elnyerte a madridi Trade Leaders. Club szakmai lap Kiváló Üzleti Tevékenység díját - tudtuk meg Capt. Vaso Janicic ügyvezető igazgatótól. A forgalmát tekintve a vezető speditőrök közé tartozó társaság többek között a Rail Cargo Hungaria Kft. egyik legnagyobb megbízója.

  A cég forgalma a 2005. évi tulajdonosváltást követően dinamikusan nőtt, és 2008-ban már meghaladta a 7,7 millió tonnát, melyből csak a kikötői forgalom mintegy 1,3 milliót tett ki. Az alvállalkozói szerződéseik racionalizálásával, valamint a költségszerkezet átalakításával sikerült a pénzügyi eredményességi mutatóikat is nagymértékben javítani. A 2008-ban kezdődött gazdasági válság azonban negatív hatással volt az ISD PORTOLAN Kft.-re is. Az éves forgalmazott árumennyiség a piaci trendeknek megfelelően közel 30 százalékkal csökkent, de piacbővítő tevékenységüknek és szigorú költségpolitikájuknak köszönhetően a 2009-es évet is ötmillió tonna feletti forgalommal és pozitív eredménnyel zárták.

A mintegy száz főt foglalkoztató társaságnál komplex logisztikai szolgáltatáson nemcsak fuvarközvetítést értenek, hanem egy olyan, korszerű informatikai háttérrel támogatott feladatmegoldási módot, amely a közúti, vasúti, folyami és tengeri szállítmányozást, raktározást, valamint a kikötői szolgáltatások teljes skálájának összehangolását jelenti. Az információáramlás hatékonyabbá tétele érdekében, a cég megalakulásakor létrehozták és azóta is üzemeltetik a Magyarországon egyedülállónak számító Vasúti Információs Szolgálatot. Ez a nap 24 órájában nyomon követi vasúti tételeik aktuális helyzetét, mozgását a teljes belföldi vasútvonalon, és - ha az adott ország technikai-információs rendszere megengedi - a külföldi szakaszokon is.

A tervekről szólva az ügyvezető igazgató kiemelte a kikötői infrastruktúra és informatikai háttér további fejlesztését, hogy partnereik egyre bővülő igényeit még magasabb szinten tudják kiszolgálni.

 VG

 

ISD PORTOLAN Kft. Cím: H-1139 Budapest, Frangepán utca 7.
Tel.: +36 1 465 6150, Fax: +36 1 465 6199 Postacím: H-1558 Budapest 139, Pf.:164