Újságcikkek
Díjaink
Fotó galéria
Videó tár
Linkek
 

 

Forrás: Dunaujváros.com
2008. március 20. (csütörtök) 14:36

Dunaferr: új néven a szállítók (is)

Új néven működik tovább a bírósági bejegyzés nyomán az ISD Dunaferr csoporton belül az anyavállalat tagi döntése értelmében a Portolan Kft.: a szállítmányozó cég a jövőben ISD Portolan Kft. néven dolgozik – feladata változatlan marad, áll a DO-hoz eljuttatott tájékoztatóban.


Kikötői anziksz: hajózni uszály

    Megváltozott névvel folytatja tevékenységét a Dunaferr Portolan Kft., áll a honlapunkhoz eljuttatott közleményben: a cég neve ISD Poirtolan Kft.-re változott, ám feladata továbbra változatlan marad.
   
    Anya csak egy van

   
    A döntés az anyavállalat, az ISD Dunaferr Zrt. tagi döntése értelmében született: a január 1-jei hatállyal életbe léptetett névváltozást a közelmúltban hagyta jóvá a cégbíróság, részletezi a névváltás folyamatát a közlemény. A döntés a korábbi – hasábjainkon rendszeresen feltűnő – Dunaferr-stratégia részeként értelmezhető: a zrt. tagvállalati integrációja során az elmúlt évben egyszerűsödött a társaság szervezeti és irányítási struktúrája.
    A közlemény a történtek kapcsán ugyanakkor kitér arra is, hogy a vállalatcsoport gazdaságos működtetése szükségszerűvé teszi egyes tevékenységet, szolgáltatást végző szervezeti egységek önállóságát az új, egyszerűsödött vállalati struktúrában is. Amint arról a DO is beszámolt, az ISD Dunaferr tagvállalatai közül korábban a külön gazdasági társaságként működő Dunaferr Logisztikai Kft. és Dunaferr Kikötő Kft. 2007. szeptemberében olvadt be a Dunaferr Portolan Kft.-be. Ez utóbbi – tevékenységkörében kibővült – kft. nem integrálódott az zrt.-be, hanem a vállalatcsoport részeként, önálló gazdasági társaságként működik tovább.
   
    Energiatermelő példa

   
    Ez nem egyedi eset: hasonló folyamat játszódott le a vasmű "energiaszektorában" – ahol az ISD Power Kft., a Dunaferr energiatermelő cége tartotta meg önállóságát –, és ebbe a körbe tartozik az ISD Kokszoló Kft. is, amelynek a cégcsoport nyersvasgyártásához nélkülözhetetlen, megfelelő mennyiségű koksz biztosítása a feladata.
    A közelmúltban hozott tagi döntés értelmében e tagvállalatok sorába illeszkedik mostantól az ISD Portolan Kft. is, amelynek feladata továbbra is a vállalatcsoport logisztikai, szállítmányozási tevékenységeinek teljes körű szervezése és lebonyolítása lesz.


Ny. Zs.
(Dunaújváros Online Hírek)

 

ISD PORTOLAN Kft. Cím: H-1139 Budapest, Frangepán utca 7.
Tel.: +36 1 465 6150, Fax: +36 1 465 6199 Postacím: H-1558 Budapest 139, Pf.:164