Újságcikkek
Díjaink
Fotó galéria
Videó tár
Linkek
 

 

Forrás: Dunaujvaros.com
2003. szeptember 11. (csütörtök) 10:47

Játszótérprogram: vár a vár

A DO Játszótérfigyelő Szaxolgálata örömmel jelenti: a múltkori összegzéshez képest újabb - ráadásul gyönyörű - elemmel bővült a helyi kínálat. A Gagarin téri csodát holnap vehetik birtokba a gyerekek.

    A legutóbbi összefoglalónk során vázolt kép - karitatív-önsegélyező modell a humán alpolgármester kezdeményezésére az elhanyagolt játszóterek felújítására; önálló képviselői játszótérgründolás a Városüzemeltetési Iroda segítségével; önkormányzati játszótérfelújítási program, bízva a kormányzati segítségben is - hamarosan új színfolttal gazdagodik. Az új színfolt esetünkben, lássunk csodát, egy vadonat játszótér térelemeinek képében kontúrosodik, mélybarna és kötélszínű, a csúszda műanyagját leszámítva természetes anyagból készült, gyönyörű és a Gagarin téren áll, a legvadabb csoporttal számolva is maximum egy percnyi járásra az Aranyalma Óvodától. (Szintén ötletes fejlemény, hogy a köteles vármászóka, csúszda, pad és homokozó együttesét kis kerítés védi a betolakodó állatállomány ellen, a kerítés persze a macskáknak nem akadály, de legalább arra van sansz, hogy a kutyák nem a homokozóba ürítenek.)
    Ezzel azonban nem ért véget az újdonságok sora, sőt: köteles vármászókát már láttunk, de a mostani terecske az első olyan Dunaújvárosban, amelyet adományozás útján vehetnek birtokba a gyerekek. Az adományozási konstrukció részleteibe nem mennénk bele, de Andics József koordinátor tájékoztatása nyomán a főbb elemeket mégis érdemes vázolni. Tehát: az adományozó a Dunaferr Logisztikai Kft., amely Tudor-Vár Fejlesztő Játékbolt által forgalmazott - egymillió forintot érő - fa játszóteret átadja a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési irodájának. Az iroda nemcsak a játszótér rendszeres ellenőrzését végzi el az augusztus közepén született megállapodás szerint, de - ezt már múlt időben írhatjuk - kavicsot és homokot is biztosít a játszótérhez, tájékoztatta a DO-t Andics József. A megállapodási konstrukció harmadik szereplője a Duna-Erdő Kft., amely szakmai segítséget nyújtott a játszótér telepítéséhez és több évre karbantartási kötelezettséget is vállal a játszótér területére. A kör bezárult.
    A koordinátor szerint a felek gyümölcsöző együttműködése kedvet adhat ahhoz, hogy mások is kövessék a jó példát. A mostani együttműködés eredménye a játszótér szeptember 12-én, pénteken délelőtt tizenegy órakor esedékes átadó ünnepsége után lesz nyilvánvaló Andics József szerint. Vagyis amikor az óvodisták hada megrohamozza a várat.


Ny.Zs.
(Dunaújváros Online Hírek)

 

ISD PORTOLAN Kft. Cím: H-1139 Budapest, Frangepán utca 7.
Tel.: +36 1 465 6150, Fax: +36 1 465 6199 Postacím: H-1558 Budapest 139, Pf.:164