Újságcikkek
Díjaink
Fotó galéria
Videó tár
Linkek
 

 

Forrás: Dunaferr magazin 2016.08.17.

Megérkeztek az előnyújtó hengerállvány elemei

Speciális emelési munka a kikötőben

Igen látványos, speciális emelési művelet zajlott július 26-án az ISD Portolan Kft. dunaújvárosi közforgalmú kikötőjében: a Meleghengerműben telepítendő előnyújtó hengerállvány két állványteste érkezett meg a Dunán, s került daruk segítségével közúti járműszerelvényre, majd a Dunaferr gyárkapuin belülre

Nem túlzás a speciális jelző, hiszen ilyen hatalmas súlyú terhet még nem emeltek partra korábban Dunaújvárosban. Az olasz Danieli cég által gyártott, egyenként 200 tonna súlyú két acélelem a romániai Konstanca kikötőjében került vízre, s a szállítóbárka dunaújvárosi beérkezését követően került sor a kiemelésre. A speciális munkafolyamatot közösen végezték két darus cég, a Dunagép Zrt. valamint az Ács-Gép Zrt. emelőgépei. A rendkívül precízen megtervezett és kivitelezett páros emelés során speciális hevederekkel rögzítve emelték ki egymást követően a két súlyos alkatrészt a partra, arra a speciális, 16 tengelyes trélerre, amely aztán az éjszaka folyamán közúton a vasműbe szállította az értékes rakományt. Michel János fotóin végigkövethetik a nap leglátványosabb pillanatait.

Mint azt Lontai Attila, a Meleghengermű gyárvezetője elmondta, az előnyújtó hengerállvány telepítése az ISD Dunaferr Zrt. hosszabb távú fejlesztési terveinek része.

       

--- --- ---

Meleghengerműi állvány kiemelése , Fotó: Zsedrovits Enikő


ISD PORTOLAN Kft. Cím: H-1139 Budapest, Frangepán utca 7.
Tel.: +36 1 465 6150, Fax: +36 1 465 6199 Postacím: H-1558 Budapest 139, Pf.:164