Újságcikkek
Díjaink
Fotó galéria
Videó tár
Linkek
 

 

Forrás: Dunaferr magazin 2014.10.

Új partnerrel kötött megállapodást az ISD Portolan Kft.

HATÉKONY MŰKÖDÉS, SZIGORÚ KÖLTSÉGGAZDÁLKODÁS

A Dunaferr vállalatcsoport fontos tagja az ISD Portolan Kft., a térség egyik meghatározó logisztikai társasága. A képzett szakembergárda korszerű informatikai háttérrel támogatva, magas színvonalon végzi nemzetközi logisztikai feladatait.

A társaság számára a komplex logisztikai szolgáltatás nem egyszerű fuvarközvetítést jelent, hanem a közúti, vasúti, folyami és a tengerhajózási szállítmányozási, a raktározási és a kikötői szolgáltatások teljes skálájának összehangolását. Teljes logisztikai rendszerekben és szolgáltatásokban gondolkodnak. Kapcsolatrendszerük . a logisztikai lánc raktártól raktár­ig történő megszervezése érdekében . valamennyi közlekedési ágazatra kiterjed. 

- A társaság nemrégiben szerződést kötött a Pannonia Ethanol Zrt.-vel. Hogyan alakult ki az együttműködés? - kérdeztük Vaso Janicictól, a társaság ügyvezető igazgatójától, aki egyben az ISD Dunaferr Zrt. logisztikai igazgatója is.

- Cégünk egy eseti szerződés keretében 3 ezer tonna kukorica kikötői kirakodását végezte el a Pannonia Ethanol Zrt. dunaföldvári üzeme számára. Mivel a felek kölcsönösen elégedettek voltak egymás munkájával, ezért a kikötői kirakodásra hosszú távú szerződés aláírására került sor. A Pannonia Ethanol Zrt. száz százalékban az Ethanol Europe leányvállalata, mely megújuló energiával foglalkozó projekteket fejleszt Közép-Európában. A Pannonia Ethanol Zrt. az egyik "legtisztább" bioetanolt gyártja az Európai Unióban.

- Milyen cégekkel van még ilyen szerződése az ISD Portolan Kft.-nek?

- Az ISD Dunaferr csoport tagvállalatain túl partnereink közé tartoznak a jelentős magyarországi műtrágyatermelő és -kereskedő cégek, de ha a saját termékek mellett jut rá idő, akkor mezőgazdasági áruk ki- berakását is el tudjuk végezni. Ez évi kikötői rakodási feladataink mellett tudunk külső megbízásokat is vállalni. Az ISD Portolan Kft. kiemelt kapcsolatot tart fenn például a következő cégekkel: Rail Cargo Hungária Zrt; Keramet; KG Fersped Gmbh & Co. Hamburg; valamint számos hajóstársasággal, pl. NAVROM S.A, Galati; M. Preymesser GmbH & Co, Regensburg; Euro Bevrachting Germany AG, Regensburg.

- Hogyan alakult 2014. első hat hónapjában a cég, ezen belül a dunaújvárosi kikötő gazdálkodása?

- Az ISD Portolan Kft. gazdálkodásának eredménye ez év első felében is pozitív. Hatékony működés és szigorú költséggazdálkodás jellemzi mindennapjainkat. A kikötő rakodási tevékenységét munkaidő-keretben végezzük, így alkalmazkodva a változó igényekhez, a megrendelők elvárásához.

- Mennyi árut mozgattak meg?

- Vasúton 1 millió 722 ezer tonna, közúton 642 ezer tonna, vízi úton 131 ezer tonna árut mozgattunk meg az év első felében, míg a kikötői rakodás 472 ezer tonna volt. Ez összesen 2,967 millió tonna. A kikötő külső megbízásokból származó árbevétele meghaladta a 22 százalékot.

- A kikötő lehetséges fejlesztésének ügyében van-e új fejlemény?

- Elfogadott beruházási tervünkben ez év harmadik negyedévére van ütemezve a kikötőfejlesztés tanulmánytervének elkészítésére vonatkozó pályázat lebonyolítása. A nyertes ajánlattevő akkor kezdheti a tanulmányterv készítését, ha erre a cégvezető úr engedélyt ad. Erre minden reményünk megvan.

Szirmai György

 

ISD PORTOLAN Kft. Cím: H-1139 Budapest, Frangepán utca 7.
Tel.: +36 1 465 6150, Fax: +36 1 465 6199 Postacím: H-1558 Budapest 139, Pf.:164